Vildmarksliv

Idag tänkte jag prata lite om friluftsliv. Som många av er säkert vet är det kanon att paddla kanot en längre sträcka och slå läger intill vattnet över natten. Därför hyr vi ut våra kanoter i ett helt dygn, eller flera om så önskas. 

I tidigare inlägg har jag tipsat om vad man ska tänka på när det gäller själva kanoten och övrig utrustning såsom paddel och flytväst. Ska man tälta krävs ju fler saker och det gäller att packa så lätt och smart som möjligt då utrymmet är begränsat. Investera i en riktigt bra sovsäck och liggunderlag, man orkar bättre efter en god natts sömn. 

När det gäller provianten finns det en uppsjö av tips, men viktigast är att man håller ett jämnt intag av näring så energin räcker både till att paddla och sätta upp tältet. Ska ni laga maten är det bra att ha planerat noga i förväg så ni får i er hälsosam näring utan att det väger för mycket. Frun och jag brukar ta med linser, polenta, vitlökssaft brärutigams. Samt torkade fruktbitar, choklad och nötter som vi har lagt i små påsar – bra att ha när man snabbt behöver energi. 

Lycka till med utflykten! 

Lämna ett svar

Stäng meny