Att välja kanot är en utmaning

Kanoter kan finnas i så många olika material och kvalité. För den som inte är expert är det inte alltid lätt att veta vad exakt man ska titta efter. Här om dagen frågade en bekant till mig om korrugerad plast är något man ska tänka på när man tittar på en kanot.

Frågorna kan vara många, det förstår jag. Det är inte det lättaste att hitta rätt svar heller när det kommer till valet av en bra kanot. Därför har jag tänk samla lite tips om sådan som är bra att tänka på när man ska införskaffa sig en kanot.

Var ska du paddla är nog din absolut första fråga är det en sån långfärdskajak du ska ha eller kanske en mer all around som funkar för många tillfällen? Det svaret har endast du och ditt behov.

Äventyr, Båt, Kanot, Kul, Kajak, Sjö

Ja, korrugerad plast är kanske inte det första man tänker på när man tänker på en kajak, snarare plasttak skulle jag säga. Det du vill veta om materialet din kajak är gjord av finns det plastkajaker som är tåliga, termoplastkajaker som är mindre tåliga men relativ stabila och slitstarka och glasfiberkajak där chansen till sprickor och stöttar ökar markant.

Paddeln är bara in te en paddel. En bra paddel gör stor skillnad och det är minst lika viktig att tänka på dess kvalité och komfort som med kanoten. De absolut bästa paddlar tillverkas av glas- och kolfiber, vilket gör de även till de lättaste paddlar även om de billigare varianter är gjorda av aluminium.

Provsitt din kajak/kanot hos butiken. Jag är inte den som gillar att gå så mycket till en butik för att sen köpa online men här är min rekommendation den. Åk till en fysisk butik och testa olika modeller. Kanoter får sin stabilitet utifrån skrovformen men det beror också på vem som pladdrar. Därför ska du inte tveka om att ta dig till en butik och se över vilken modell som passar dig bäst.

Jag hoppas dessa tips kommer sig bra till er!

Lämna ett svar

Stäng meny